Érgondnok ajándékkártya! Miért is ne ajándékozna egészséget? Hozzátartozóját lepje meg Érgondnok ajándékkártyával!

Diabetológia szakrendelés

Diabetológia szakrendelés, a cukoranyagcsere betegségeivel foglalkozó szakterület

A diabetológia, cukorbetegség minden típusával, 1-es és 2-es típusú, és terhességi cukorbetegséggel (gesztációs) diabetessel, valamint ezek megelőzésével foglalkozó orvostudományi terület. A diabetológiai kórkép összetettsége, szerteágazó, szövődményei és súlyossága komplex ellátást végző egészségügyi csapatot igényel, melyet az Érgondnok biztosít.

 

Diabetológia vezetője a Magyar Diabetes Társaság minősített orvosa

Étrendi specialista (dietetikus) támogatja, betegoktatást és láb-szakvizsgálatot végző diabetológiai szakasszisztens. Szorosan együttműködik velük szemész szakorvosunk és kardiológusunk. A vércukor ideális tartományba történő csökkentése kevés a korrekt cukorbeteg-ellátáshoz. A hosszú ideig panaszmentes betegség a korai nagyér érelmeszesedés, a kisérbetegségek (szem, vese, láb), és idegszál-károsodások (neuropathia) okozója. Javulás minden klasszikus érrendszeri rizikótényező személyre szabott tartós rendezésével érhető el. A páciens aktív közreműködése szükséges, önellenőrzés (vércukor, vérnyomás, testsúly) nélkül elképzelhetetlen.

 

A cukorbeteg így kulcsszereplő a cukorbetegség gyógyításában

Biztosítjuk a képzést, az évenként kötelező szemészeti és láb-szakvizsgálatot, a vesefunkció követését, a mindennapok terápiás lépéseinek bizonyítékon alapuló (Evidence Based Medicine) szakszerűségét. A páciens kényelmét szolgálja a helyben történő, azonnali HbA1c meghatározás is.

A cukorbetegséggel, diabetessel együtt járó kockázati tényezők a magas vérnyomás, koleszterin és triglycerid szint, elhízás, életkor, stresszes, fizikailag inaktív életmód. Fokozottan növelik az érbetegségek, cukorbetegségek kockázatát.

 

dr. Tschürtz Nándor

belgyógyász, kardiológus, lipidológus, diabetológus

 

Diabetológia | bejelentkezés

Érgondnok | Soproni diabetológiai szakrendelő