Érgondnok ajándékkártya! Miért is ne ajándékozna egészséget? Hozzátartozóját lepje meg Érgondnok ajándékkártyával!

Lipidológia szakrendelés

Lipidológia, vérzsír-anyagcsere betegségeivel foglalkozó tudomány

Soproni lipidológiai szakrendelésA lipidológia szakrendelés és az érbetegségek fontosságát a koleszterin nélkül nincs érelmeszesedés felismerés hangsúlyozza. Legfontosabb, hogy a lipidológia a vérzsír-anyagcsere betegségeinek okaival és kezelésével is foglalkozik. Feladatköre így túlmutat a vérzsír (lipid) státusz kérdésein, magában foglalja az érvédelem (vaszkuláris prevenció) teljességét. Az Érgondnok orvosi gárdája biztosítja a lipidológiai ellátást, és hangsúlyozza a megelőzést.

Vezetője a Magyar Atherosclerosis Társaság lipidológus orvosa minősítéssel rendelkező szakorvos. Az életmódi bázisterápia (orvosi táplálkozás- és mozgásterápia) alapjára épített, egyénre és érrendszeri rizikóhelyzetre szabott gyógyszeres terápia, mai tudásunk szerint az érvédelem, és lipidológia leghatékonyabb fegyvere. A kifejezetten magas triglicerid érték (hipertrigliceridémia) az érrendszert terhelő szerepe mellett közvetlen hasnyálmirigy-gyulladás (pancreatitis) veszélyét hordozza. Emiatt a lipidológiai kórkép gyomor-bélrendszeri (gastroenterológiai) vonatkozása jelentős.

A lipidológiai rendelés alkotja a 2005-től Sopronban működő Sopronért szív és érvédelem program orvos-szakmai bázisát, és 2006-tól évente megszervezi az érvédelem területén dolgozó orvosok és szakdolgozók Soproni Prevenciós Clubját.

 

dr. Tschürtz Nándor

belgyógyász, kardiológus, lipidológus, diabetológus

 

Lipidológia | bejelentkezés

Érgondnok | Soproni lipidológiai szakrendelő