Érgondnok ajándékkártya! Miért is ne ajándékozna egészséget? Hozzátartozóját lepje meg Érgondnok ajándékkártyával!

Szemészeti szakrendelés

Szemészeti szakrendelés, szemfáradtság, szemszárazság, szemfájdalom, fejfájás

Soproni szemészeti szakrendelésA szemészeti szakrendelés, vizsgálat oka, a panasz, sokféle lehet. Szemfáradtság, szemfájdalom, szemszárazság (égő szemek), kettős látás távolra, közelre, fejfájás (gyakori). A szemészet esetében is legfontosabb a folyamatos szűrővizsgálat, szemnyomásmérés, szemfenékvizsgálat, a megelőzés. A részletes szemészeti vizsgálat elsősorban cukorbetegeknek, hipertóniásoknak ajánlott.

Az érgondnok felkészült, neves szakértőgárdával biztosítja ezt.

 

A vakságot előzheti meg, aki cukorbetegként részt vesz rendszeres szemészeti ellenőrzéseken

Az szemészeti elváltozások ugyanis hosszú ideig tünetmentesek, gyakran csak visszafordíthatatlan stádiumban kerül a cukorbeteg szemészhez. A soproni Érgondnok elsődleges szemészeti feladatának a prevenciót tekinti.

 

A korai felismerés megmentheti a látást

A lakosság körében a cukorbetegség a vakság első számú okozója, minden tizedik cukorbetegnél súlyos látásromláshoz vezet. Az anyagcsere-betegséget elsősorban belgyógyász, endokrinológus, gyermekorvos diagnosztizálja, gyakran szemészeti szakrendelés vizsgálata mutatja ki a tünetet sem okozó diabéteszt. Aki tud cukorbetegségéről, mindenképpen járjon szemészorvoshoz is. A cukorbetegség okozta szemészeti problémák esetében döntő jelentősége van a korai felismerésnek. A diabéteszes betegeknél gyakrabban alakul ki zöld hályog, szürke hályog, szemmozgató izmok bénulása. A szövődmények közül legsúlyosabb a diabéteszes retinopathia, a szem fényérzékelő idegszövetének, a retinának a betegsége.

 

A szövődmények sokáig tünetmentesek maradhatnak

A szemfenéki elváltozások egyik formája sem jár fájdalommal vagy külső, látható, érezhető gyulladással a beteg látása teljesen normális lehet, csak szemfenékvizsgálattal mutatható ki elváltozás. A fájdalmatlan szemfenékvizsgálat során az orvos pupillatágításban, egy speciális eszköz segítségével a szemfenékre irányítja a fényt, a visszatükröződő kép alapján ítéli meg a szemfenék, az erek állapotát. A szemfenéki erek állapota tájékoztatást ad a beteg egyéb szerveiben (szív, vese) lévő erek állapotáról.

Az Érgondnok szemészeti szakrendelése Sopronban minden részletre kiterjedő szűrést végez, és együttműködik belgyógyászati, kardiológiai, lipidológiai, dietetikai, és diabetológiai szakorvosokkal.

 

dr. Winkler Mária

szemész szakorvos

 

Szemészet | bejelentkezés

Érgondnok | Soproni szemészeti szakrendelő