bejelentkezés minden hétköznap:

Sportrehabilitáció

Mottó: "A jóga tükör, belülről pillanthatjuk meg magunkat benne" Patandzsali /

A testünk egy olyan komplex rendszer, ahol minden mindennel összefügg. Nem csak az agyunk, de az izmaink is képesek megjegyezni dolgokat. A test egy nagy rendszerként reagál bármilyen külső behatásra. Lehet, hogy csak beleléptél egy gödörbe és pár másodpercre kifordult alólad a bokád, de az is lehet, hogy a vízilabda meccsen kificamodott a vállad. Ha fontos számodra, hogy ezek a sérülések a későbbiekben ne befolyásoljanak a sportban, akkor jó helyen jársz!

A legnagyobb tévhit a sportrehabilitációval kapcsolatban az, hogy csak élsportolók vehetik igénybe, csak nekik tud segíteni. Mivel ez nincs így, bárkit várok szeretettel, aki sportol. Lehet az úszás, kondi, spinning, vízilabda, mountain bike, karate, balett, modern tánc vagy súlyemelés. Bármilyen sport, ahol mozogni kell. Ha gondod van a mozgással, nézzük meg, tudok-e segíteni!

Miben segíthetek?

  • Sportsérülések rehabilitációja

  • Hosszabb kiesés (pl. műtét) utáni visszatérés a sportba

  • Folyamatos lesérülés, állandó fájdalom edzés közben/után

  • Visszatérő mozgásszervi probléma (pl. teniszkönyök)

  • KINESIO tape ragasztás

  • Sportköpöly, flossing, blade lazító technikák

Hogyan kell elképzelni a sportrehabilitációt?

A sportrehabilitáció egy egyéni folyamat, ahol csak rád fókuszálunk. Az első alkalom egy 60-90 perces egyéni konzultáció, ahol felvesszük az anamnézist és megnézzük a természetes mozgásmintákat. Ezek után a trénered rehabilitációs tervet készít, a következő alkalommal pedig bele is vágunk a gyakorlati rehabilitációba. A gyakorlati alkalmakon lazítunk, erősítünk és mozgásos gyakorlatokat végzünk az állapotodtól függően. A gyakorlatokat otthon is kell majd végezned a trénered utasításai szerint, hiszen a konzisztens gyakorlás a siker kulcsa. A rehabilitáció időtartama tőled (és a gyakorlásodtól) illetve a sérülésed/problémád mértékétől függ. A célom, hogy minél előbb problémamentesen tudj sportolni.

Az órákon mindenki a saját felelősségére vesz részt. Célom a hozzám érkező vendégek állapotának javítása, ezért minden vendégtől kérem, hogy egészségügyi problémáit előre jelezze.