bejelentkezés minden hétköznap:

Dietetika (orvosi táplálkozásterápia)

Mottó: "Az vagy, amit megeszelLudwig Andreas Feuerbach

Dietetika
Dietetika

Dietetika szakrendelés - orvosi táplálkozásterápia

A dietetika legfontosabb eleme a személyre szabott étrend. A mozgásterápia mellett a tartós betegségek kezelésének alapját jelentő gyógyszer mentes életmód-terápia gerince.

A dietetika szakrendelés az élelmiszer összetételével, a táplálkozás kérdéseivel foglalkozik

Dietetikus állítja össze a beteg vagy még "egészségesnek hitt", de már túlsúllyal küzdő szervezetnek megfelelő étrendet, magas vérnyomás, köszvény, cukorbetegség, anyagcsere-betegség, magas koleszterinszint, májbetegség, allergia esetén is, személyre szabottan.

Az Érgondnok folyamatos dietetikai szakrendelést biztosít

A dietetika rendelés vezetője táplálkozási specialista, dietetikus. A dietetikusok szakmai szervezete a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A túlsúly, cukorbetegség (diabetes), köszvény, egyes hiánybetegségek, felszívódási zavarok (lisztérzékenység, laktóz intolerancia) hatékony kezelése korrekt, szakmailag igazolható étrendi rendszer kialakításán múlik. Más kórok, vesekőképződések, tartós veseműködés-zavar, daganatos betegségek ellátása dietetika nélkül részmegoldás. Dietetikai szakember irányítása nélkül sablonos diétákba, hétköznapi élethelyzetekhez alkalmazhatatlan, fenntarthatatlan változtatásokba, fogyókúrákba bonyolódunk. A fogyókúra eredménytelen, dietetika ellenes. Első lépés a személy étrendi mintájának feltérképezése, a táplálkozási kórelőzmény (anamnézis) felvétele. A dietetika fokozatos módosításokkal alakít ki hatékony és fenntartható étrendet.