bejelentkezés minden hétköznap:

Lipidológia

Mottó: "Az emberi test jelentős része zsír, de az ember mégsem egyenlő a zsírral"

Lipidológia, vérzsír-anyagcsere betegségeivel foglalkozó tudomány

A lipidológia szakrendelés fontosságát, a koleszterin nélkül nincs érelmeszesedés felismerése hangsúlyozza. Legfontosabb, hogy a lipidológia a vérzsír-anyagcsere betegségeinek okaival és kezelésével is foglalkozik. Feladatköre így túlmutat a vérzsír (lipid) státusz kérdésein, magában foglalja az érvédelem (vaszkuláris prevenció) teljességét. Az Érgondnok orvosi gárdája biztosítja a lipidológiai ellátást, és hangsúlyozza a megelőzést.

Vezetője a Magyar Atherosclerosis Társaság lipidológus orvosa minősítéssel rendelkező szakorvos. Az életmódi bázisterápia (orvosi táplálkozás- és mozgásterápia) alapjára épített, egyénre és érrendszeri rizikóhelyzetre szabott gyógyszeres terápia, mai tudásunk szerint az érvédelem, és lipidológia leghatékonyabb fegyvere. 

A kifejezetten magas triglicerid érték (hipertrigliceridémia) az érrendszert terhelő szerepe mellett közvetlen hasnyálmirigy-gyulladás (pancreatitis) veszélyét hordozza. Emiatt a lipidológiai kórkép gyomor-bélrendszeri (gastroenterológiai) vonatkozása jelentős.

A lipidológiai rendelés alkotja a 2005-től Sopronban működő Sopronért szív és érvédelem program orvos-szakmai bázisát. www.sopronert2005.hu

Ne haljon meg feleslegesen!